Ο ρόλος του σύγχρονου πατέρα: αντιφάσεις, περιορισμοί και δυνατότητες

Bραχείας διάρκειας ομάδα συμβουλευτικής με ψυχοεκπαιδευτικό χαρακτήρα για τις απαιτήσεις, τις αντιφάσεις και τις προοπτικές του σύγχρονου πατέρα. Άνδρες που ενδιαφέρονται για τον πατρικό ρόλο ή / και αντιμετωπίζουν προβλήματα σε αυτό το πεδίο, καλούνται να επεξεργαστούν τις προδιαγραφές του ρόλου όπως αναδεικνύονται μέσα από την προσωπική τους ιστορία, τις σύγχρονες κοινωνικές συνθήκες  και τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Η ομάδα έχει βιωματικό χαρακτήρα με αναδρομές στην σχέση με πατρικά πρότυπα, επεξεργασία περιστατικών δύσκολων επαφών των συμμετεχόντων με τα παιδιά τους ενώ αξιοποιείται και ψυχοεκπαιδευτικό υλικό από έρευνες που έχουν γίνει για τη συμβολή της πατρικής συμμετοχής στη ανατροφή των παιδιών.

Η ομάδα απευθύνεται αποκλειστικά σε άνδρες που είναι - ή προτίθενται να γίνουν - πατεράδες, σε κλειστή ομάδα των 5-8 ατόμων που συναντιέται σε σταθερή εβδομαδιαία βάση για 6 ενενηντάλεπτες συνεδρίες. Της συμμετοχής στην ομάδα, προηγείται δεκάλεπτη ατομική τηλεφωνική συνέντευξη του ενδιαφερόμενου.